Äventyrsspel

Inom spelmarknaden finns det mängder av spel och det finns likaså mängder av kategorier när det kommer till spelalternativen. En kategori som är extra populär är äventyrsspel, där spelaren får följa med på spännande upplevelser. Ett av alla dessa är ett spel som heter Broken Sword: The Shadow of the Templars.Broken Sword: The Shadow of the Templars släpptes 1996 och är ett spel som spelas än idag. Spelet har dessutom släppts i fem olika delar varav den sista kom ut under 2013. Detta är ett spel som börjar med att en ung man blir vittne till ett bombdåd i Paris.

Myst

Ett spel som släpptes redan 1993 är spelet Myst. Här hamnar du på en mystisk och märklig ö, där det kort och gott gäller att vara smart och tänka till för att kunna ta sig där ifrån. Grafiken skvallrar om att spelet varit med ett tag, men det är fortfarande populärt bland många spelare.Handlingen i det här spelet är enkelt. Den mystiska främlingen hittar en bok som är väldigt speciell. Boken transporterar nämligen främlingen till en liten ö med byggnader och maskiner, dock utan andra människor. Främlingens uppgift är nu att få lösa pusslet för att rädda bröderna som är fångar på ön.

Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Gabriel Knight: Sins of the Fathers är ett spel som släpptes första gången 1993. Detta är ett äventyrsspel i guld som kommer ifrån Lucas Arts och Sierra. Spelet har fått en enorm uppskattning genom åren och det debatteras om huruvida detta är ett av de bästa spelen någonsin.Den nya versionen av det här spelet släpptes när Gabriel Knight: Sins of the Father firade 20 år, alltså år 2013. Då släpptes en nyversion som hade en förbättrad grafik och en rad nya pussel. Denna succé gjorde att detta spel förblev ett av de främsta spelen inom kategorin äventyrsspel.